Коментарите на Тръмп по адрес на Обама и Клинтън бяха направени на предизборен митинг и в интервю за американска телевизия, припомнят Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Изказването беше направено по време на митинг в Дейтона бийч, Флорида.
Тръмп каза, че президентът Барак Обама трябва "крайно да съжалява", че е назначил Клинтън за държавен секретар в своята администрация, защото е станала "основателка на "Ислямска държава". Той дори предложи тя да получи награда от джихадистите като основателка на ИДИЛ.

В резултат на тях над 70 влиятелни републиканци, шокирани от тона на кампанията на милиардера и обезпокоени от риска за провал на Републиканската партия на президентските избори през ноември, написаха писмо до партийното ръководство да спре да финансира своя кандидат и да се съсредоточи върху частичните избори за Конгрес, които ще протекат по същото време с президентските.

В отговор на това Тръмп написа в туит, адресиран до телевизия Си Ен Ен: "Те не разбират ли от сарказъм?."

После той разкритикува анализаторите на телевизията, че полагат всички усилия, за да разберат какво точно има предвид той и каза, че те никога няма да успеят да разберат това.

За втори път за няколко седмици Тръмп използва думата сарказъм, за да се опита да потуши бурята от критики, които негови думи породиха.

Неотдавна той препоръча на руското разузнаване да открие и извади на показ личните имейли на Хилари Клинтън, а после каза, че това е било просто сарказъм.