Седем трупа бяха намерени в района на френско-италианската граница близо до френския град Ница след проливните дъждове и свлачища, които разрушиха къщи и пътища, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пет от телата са открити в Северозападна Италия, в това число и четири трупа, изхвърлени на брега между градовете Вентимиля и Санто Стефано ал Маре, близо до границата с Франция. Някои от телата може да са били довлечени там от френското крайбрежие. Два трупа бяха открити и във Франция.

Общо жертвите на бурите и наводненията в граничния район вече са девет.

21 души продължават да се издирват. За осем от тях се знае, че изчезването им е свързано директно с бурята.

Лошото време причини щети за милиони евро. Пътища и мостове бяха отнесени в Италия, а улиците в някои градове бяха затрупани с отломки, кал и преобърнати коли.

Снимка: Firefighter Vigili del Fuoco via AP/БТА

В областта Пиемонте са се изсипали рекордните 630 милилитра дъжд за 24 часа в градчето Самбугето близо до границата със Швейцария. Това е повече от половината от средните годишни валежи за района.

В Лимоне Пиемонте триетажна къща беше буквално изтръгната от основите и се преобърна в реката. В съседното село Танаро наводнението разруши местното гробище и отнесе десетки ковчези.

Във Франция почти 1000 пожарникари участват в операция по издирване на изчезналите лица в района Алп Маритим. Те участват и във възстановяването на прекъснатите там комуникации.

На места там са се изсипали 500 милиметра дъжд за по-малко от 10 часа, което е невиждано, откакто се водят подобни статистики.

И в някои части на Великобритания местните хора пострадаха от наводнения, след продължителни дъждове.

Снимка: AP/БТА

Вижте още снимки >>