Най-вероятно ще се стигне до импийчмънт на Тръмп. Твърде е вероятно да се стигне до отстраняване, предвид това, че на 20 януари мнозинство в Сената ще има Демократическата партия. Събитията се развиха пред очите на целия свят. Отговорността лежи на плещите на президента Тръмп. Той издаде такива призиви към привържениците си - да влязат в Капитолия. Това каза пред Нова тв д-р Румен Хичев, член на Извънредния щаб в САЩ относно овладяването на кризата с коронавируса, в коментар за щурма във Вашингтон.

Според него привържениците на Тръмп са емоционално нестабилни.

"Определени кръгове от тях са расисти, неонацисти, откровени фашисти. Достатъчно е да видите някое от сборищата им, където се развяват знамена с пречупени кръстове. За съжаление, тези групи се увеличиха, след като Тръмп дойде на власт. Нямам съмнения, че ФБР ще се справи с тях", коментира д-р Хичев.

По думите му, в един от оспорваните щати се установи, че 190 000 афроамериканци са отстранени от списъците незаконно.

Медикът коментира и разпространението на коронавируса и ваксините.

"При ваксините в САЩ няма установени странични ефекти. Такива имаше само при клиничните изпитания. Ако дадете фъстъци и орехи на 2 милиона души, 20 000 от тях ще направят алергична реакция. А от 2 милиона ваксинирани, едва 21 направиха алергична реакция", каза още докторът.

Кадър: Нова тв

"Ваксината дава защита да не се разболеем, но не предотвратява риска от съществуване на вируса в горните дихателни пътища - лигавицата на носа, например. Напълно е възможно ваксинираният да зарази друг човек", заключи специалистът.