Мъж от Бангладеш, който стана известен като човека дърво заради многобройните кожни израстъци, напомнящи кора на дърво, и за който се смяташе, че е излекуван, ще постъпи отново в болница, за да бъде опериран, предаде Франс прес.

Двадесет и осем годишният Абул Баяндар е засегнат от рядко срещаното генетично заболяване веруциформна епидермодисплазия. Вестта за Абул обиколи света през 2016 г., когато той за пръв път бе настанен в болница в Бангладеш.

Снимка: YouTube screenshot

Навремето лекари в университетската болница в Дака го обявиха за излекуван, но впоследствие той няколко пъти бе засегнат от рецидиви на болестта и бе опериран общо 25 пъти.

Снимка: YouTube screenshot

"Здравословното му състояние се влоши и смятам, че ще са нужни нови хирургични интервенции", заяви д-р Саманта Лал Сен от болницата.

Сивозелените кожни израстъци са предимно по ръцете му и му пречат да си служи с тях. Абул от години не е работил и е лекуван безплатно.

"Кожни израстъци се появиха на нови места по краката и ръцете ми - каза той. - Надявам се, че този път лекарите ще успеят напълно да ме излекуват."

Снимка: YouTube screenshot

През 2017 г. в университетската болница в Дака бе лекувано момиче от Бангладеш, засегнато от същата болест.