Във Великобритания почина 6-годишното момче, което единствено бе оцеляло от общо четири момчета, пропаднали в замръзнало езеро в предградие на Бирмингам в неделя, съобщава БНР.

Инцидентът стана при пропукване на леда на езерото в парк в Солихъл, където децата играели. Първоначално краката на едно от децата пропаднали в леда и при опит да го спасят и останалите три се озовали в ледените води.

Четирите деца незабавно бяха откарани в болници, след като полицията и пожарникари се призоваха на помощ, но на следващия ден за три от тях - на 8, 10 и 11 години, бе съобщено, че са починали. Всички деца постъпиха в болницата със сърдечни удари.

В сряда вечер полцията на Западен Мидландс направи изявление, че с голяма тъга трябва да съобщи, че и четъртото момче, което е на 6 години, е загубило битката за живота си.

Един от полицаите спасители също постъпи в болницата с хипотермия, след като разби леда, за да осигури достъп до децата и помогна за спасяването им. Той на възраст малко над 20 години.

Огромна купчина от цветя, играчки и картички е събрана на брега на езерото в памет на починалите. Запалени бяха свещи. Звезди от футболния клуб "Астън Вила" дойдоха на мястото на инцидента и също положиха цветя.