Четирима братя и сестри бяха открити мъртви в апартамент в истанбулската община Фатих, след като, както изглежда, се самоубили с цианид, съобщава турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Преди да се самоубият, те поставили на вратата на семейното жилище бележка с надпис: "Внимание, има цианид, обадете се на полицията, не влизайте".

Двете сестри и двамата им братя на възраст между 48 и 60 години живеели заедно в жилището след смъртта на родителите им.

Полицията е била повикана за случая от обитатели на блока, обезпокоени от бележката. Полицаите са известили и Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации. Екипите влезли в жилището със специално защитно облекло и открили четирите безжизнени тела.

Първоначалната аутопсия е показала, че те по всяка вероятност са се самоубили с цианид, но предстои окончателният доклад да бъде оповестен скоро.

В жилището са намерени и множество антидепресанти. Според друга версия е възможно братята и сестрите да са се отровили с тях.

Известно е, че те са имали финансови затруднения заради дългове, оставени им от техните родители, както и че са страдали от здравословни проблеми.