Бури и силни дъждове, последвали горещата вълна в Италия, отнеха живота на трима души през уикенда, предаде Франс прес.

Двадесет и шест годишна жена е убита при преминаване на мини торнадо съвсем близо до римското летище Фиумичино. Трагедията се разиграла тази нощ в 2 ч. местно време. Торнадото повдигнало колата на жената и я запокитило в парапет. Стихията изкоренила дървета, повалила електрически стълбове и осеяла зоната с разнородни отломки.

По на север норвежка спортистка на 45 години, участвала в ултрамаратон в Доломитите, бе ударена от гръм и почина в разгара на надпреварата на 2000 метра надморска височина. Трагедията се разиграла вчера следобед.

Днес близо до Арецо, южно от Флоренция, спасители откриха в канал, затлачен от кал и разнородни отпадъци и отломки, безжиненото тяло на 70-годишен мъж, чиято кола беше отнесена от рязко покачване на водата.

През последните 24 часа на много места в Италия се изсипа и градушка и тя е нанесла щети за милиони евро, най-вече в района на Арецо. Пострадали са цели насаждения с тютюн, слънчогледи и царевица. Много оранжерии са понесли сериозни щети.

Пороен дъжд наводни днес улиците на босненския град Мостар, а мълния в един момент спря електрическия ток, съобщи агенция Фена.

Дъждът продължава да вали, духа силен вятър. Дъждът засега предизвиква проблеми само в транспорта