Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се е увеличил от вчера до днес с 2705, достигайки 16 662 случая, съобщи Институтът за инфекциозни болести "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс.

Общо 47 души с положителен тест за вируса са починали, което е с 16 души повече от вчера, когато бе съобщено за 31 смъртни случая.

Германските власти може да въведат полицейски час в цялата страна, ако 83-милионното население не спазва изискването за социална дистанция през уикенда, отбелязва Ройтерс.

От днес в южната провинция Бавария действат ограничения, налагащи хората да останат в домовете си. Западната провинция Саар също обяви, че въвежда изискване жителите й да не излизат навън, посочва ДПА.

Според правителствени източници германското правителство планира да вземе нов кредит от 150 милиарда евро от капиталовия пазар, за да си осигури средства за борба с коронавируса. Кризата налага кабинетът да преосмисли предписанията, определящи допустимия дълг на федералното правителство.

Жертвите на епидемията от коронавируса в Испания към днешна дата са вече 1326, след като вчера бяха 1002-ма, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Броят на заразените скочи на 24 926 от 19 980 вчера, допълни ведомството.

В Белгия през последното денонощие са регистрирани 558 нови случая и са починали още 30 души. С това заразените стават 2915, а смъртните случаи - 67, съобщи днес здравното министерство, цитирано от ТАСС.

В Португалия смъртните случаи в резултат на коронавируса днес са се удвоили на 12, броят на заразените се е увеличил от 1280 на 1059, казаха здравните власти.

В украинската столица Киев от утре спира работа целият обществен транспорт, съобщи украинският вътрешен министър Арсен Аваков.

Киев преустановява пътническият транспорт. Ще продължат да работят само службите за спешна помощ, аптеките и магазините за хранителни стоки, допълни той.

Президентката на Грузия Саломе Зурабишвили обяви, че от днес в цялата страна незабавно влиза в сила режим на извънредно положение заради заплахата от разпространение на коронавируса. Зурабишвили каза, че е подкрепила предложението на премиера за въвеждане на извънредно положение до 21 април.