Британските власти вдигнаха изтребители да прехванат самолет на компанията "Райънер", след като екипажът докладвал за съмнителен предмет, оказал се мобилен телефон, предаде Асошиейтед прес.

Кралските военновъздушни сили съобщиха, че снощи два самолета "Тайфун" са вдигнати под тревога от база в Източна Англия, за да съпроводят пътнически самолет, допълва БТА.

Полицията заяви, че след полета, който бил от Виена за летище Станстед край Лондон, силите за борба с тероризма арестували двама мъже. Единият бил от Кувейт, а другият - от Италия.

Днес и двамата са били пуснати без предявени обвинения срещу тях. Причината за освобождаването им е, че след направена проверка се оказало, че съмнителният предмет, който бил открит в една от тоалетните на самолета, не е опасен, заяви полицията.

Тя допълни, че предметът, за който става дума, е телефон.

"По разбираеми причини се отнасяме много сериозно към всяка информация за съмнителни предмети или поведение на борда на самолети. За щастие, в този случай нямаше никакъв повод за притеснение", каза директорът на отдела за борба с тероризма на полицията в Източна Англия Анди Уолди.