Още преди Юнкер да излезе на подиума, Борисов му пожела успех и да заеме председателското място на Европейската комисия, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.

На път за подиума Юнкер наруши протокола, като се спря и се прегърна единствено с Бойко Борисов.

България ще има изключителен приятел в лицето на Жан-Клод Юнкер

Това заяви Бойко Борисов пред журналисти в Дъблин, по повод избора на кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия, издигната от Европейската народна партия (ЕНП).

"Юнкер е един добър приятел на България, идвал е в България, винаги е подкрепял България за еврозоната и за финансовата ни дисциплина. Той е човек с много опит още от историята на създаването на Европейския съюз", подчерта Борисов.

Според него, Жан-Клод Юнкер е невероятно подготвен човек, в същото време е над 27 - 28 години премиер на Люксембург.

"Но той познава България перфектно, познава и много от нашите евродепутати. Считам, че ако той е новият шеф на Европейската комисия, в негово лице България ще има изключителен приятел", добави лидерът на ГЕРБ.

Като приоритети на ЕНП, председателят на ГЕРБ посочи инфраструктурата, растежа, работните места, борбата с безработица на базата на икономическия растеж, на базата на повече работа.

Една социална Европа на базата на нови технологии, повече производство и повече пари, които да се разпределят в бюджетите до по-социалнослабите групи.