Самолет "Боинг 737 Макс" на Саутуест Еърлайнс е кацнал аварийно вчера в Орландо, Флорида, след като е възникнал проблем в двигател, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на Федералната администрация по въздухоплаване.

Екипажът е обявил аварийна ситуация след излитане от международното летище в Орландо и се е върнал успешно обратно на летището. На борда не е имало пътници и самолетът е пътувал празен за Викторвил, Калифорния, където домуват самолетите на авиокомпанията.

Полетите на "Боинг 737 Макс" бяха преустановени в САЩ на 13 март след катастрофата на самолет от този тип в Етиопия на 10 март. Това беше втората катастрофа на самолет от модела в рамките на няколко месеца. В момента американските авиокомпании имат право да преместват своите самолети Боинг 737 МАКС, но не могат да транспортират пътници.

Федералната администрация по въздухоплаване заяви, че разследва случая, но аварийната ситуация не е свързана със софтуера за предотвратяване на аеродинамичен срив, за който има подозрение, че може да е причина за двете катастрофи в Индонезия и Етиопия.