Видеозапис, в който освободеният вчера от Пакистан индийски пилот благодари на пакистанските власти, предизвика силен гняв в Индия, след като Исламабад представи това освобождаване като жест за мир в сегашната криза в Кашмир, предаде Франс прес.

Днес продължиха стълкновенията между двете страни, с минометна и артилерийска стрелба. В Кашмир на границата между Индия и Пакистан бяха убити двама пакистански войници, съобщи пакистански военен източник.

Подполковник Абхинандан Вартхаман, чийто изтребител МиГ бе свален в сряда докато преследваше пакистански изтребители над Кашмир, вчера прекоси пеша границата с Индия с няколко часа закъснение спрямо обявеното. Според индийските медии той се е забавил, защото е бил принуден да се съгласи да запише видеото в замяна на освобождаването му.

В този запис индийският пилот благодари на пакистанската армия за професионализма й и обвинява индийските медии, че подклаждат войнствена истерия между двете страни.

Видеото бе широко разпространено от пакистанските военни. Индийските медии заявиха, че този документ нарушава международните норми за военнопленниците.