Ливанската армия съобщи, че журналист е бил убит вчера от израелски обстрел в южната част на Ливан, където израелските сили и ливанската групировка "Хизбула" са водили ожесточена престрелка, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Израелските военни заявиха по-рано, че силите им са се насочили към инфраструктура на "Хизбула" и са поразили трима души, които са се опитали да изстрелят противотанкови ракети към Израел. Във връзка с информацията на ливанската армия, израелските военни заявиха, че разследват въпроса.

Подкрепяната от Иран "Хизбула" заяви, че е изстреляла ракети по израелска позиция в село Манара и че Израел е отговорил с обстрел.

Говорител на мироопазващите сили на ООН в района (ЮНИФИЛ), заяви, че при размяната на удари е загинал един цивилен.

"Ливанските въоръжени сили поискаха помощ от ЮНИФИЛ за седем души, блокирани в близост до Синята линия, близо до гроба на Шейх Абад, по време на престрелка", каза говорителят на ЮНИФИЛ Андреа Тененти.

Той каза, че ЮНИФИЛ са се свързали с израелската армия, за да поискат от нея да прекрати огъня, за да спаси групата. "Трагично е, но един човек загуби живота си по време на този инцидент, а останалите бяха бяха успешно спасени", каза Тененти.