Ракета е паднала днес на територията на Беларус. Според местната агенция БелТа става дума за украинска ракета С-300. "Днес, между 10:00 и 11:00 ч., украинска ракета С-300 падна върху територията на Беларус", се казва в съобщението.

Според БелТа в момента се разглеждат две версии за инцидента: "Ракетата е прелетяла на територията на Беларус, подобно на неотдавнашния инцидент в Полша" и или е паднала в резултат на работата на беларуската система за противовъздушна отбрана.

Не се съобщава за жертви.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е бил незабавно информиран за инцидента, съобщиха от пресслужбата на беларуския лидер.

По разпореждане на президента на Беларус екип от експерти на Следствения комитет и Министерството на отбраната разследва причините за падането.

Украйна все още не е коментирала този инцидент, който е станал между село Горбаха и Иваново в Брестка област (на около 25 км от границата с Украйна).

Днес Русия предприе пореден масиран ракетен обстрел на Украйна. В последно време често се говори за нова руска офанзива срещу Украйна от територията на Беларус.