Наводнени детски градини, преливаща канализация, съборени дървета и ледени буци, с размер на "портокал". След "мега бурята", която вилня вчера в Белград, части от града са все още под вода, пише белградският вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Снимка: VojvodinaMeteo

Белград все още се съвзема от големия потоп, който се изля вчера следобед в столицата. Най-тежка е ситуацията на левия бряг на Дунав. Много детски градини са затворени, тъй като са наводнени, а трамваите не пътуват до Нови Белград, пише вестникът.

Снимки на жители на сръбската столица в социалните мрежи показват, че голяма част от Белград е наводнена, пише в. "Данас". Белградският хотел Crown plaza бе евакуиран, след като бе наводнен след бурята, допълва изданието.

Снимка: VojvodinaMeteo

Членове на сектора за извънредни ситуации извършиха 37 интервенции и от наводнени обекти бяха спасени общо 12 души, съобщават изданията. Вестник "Вечерне новости" пише, че обилен дъжд е валял вчера в северните, централните и западните части на страната, а в Белград за по-малко от два часа е паднал повече дъжд отколкото за един месец.

В град Чачак заради лошото време е обявена извънредна ситуация. Във Войводина е паднал град с големината на топка за тенис, пишат изданията. Буря вилня и в Горни Милановац, а в Крагуевац по улиците течаха реки, пишат белградските вестници.