Бебе на 17 месеца и трима полицаи са сред пострадалите има и трима полицаи. Това съобщи на пресконференция началникът на полицията в Одеса Майкъл Герке. Той разкри, че нападателят, отвлякъл камион на пощенската служба на САЩ и започнал да стреля по случайно минувачи. Загинали са 7 души. Стрелецът е бил сам, въпреки първоначалната информация за съучастници. 

Тексаският град Одеса се намира на около 32 км от Мидланд.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е бил информиран за нападението в Тексас от главния прокурор Уилям Бар, предават Франс прес и БТА. ФБР и други служби за опазване на реда се занимават с въпроса, съобщи президентът в Туитър.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът определи нападението като безсмислено и страхливо и предложи "неограничена подкрепа на жертвите, членовете на семействата им и населението на градовете Мидланд и Одеса". Абът обеща да използва всички щатски ресурси за разкриване на причините за убийството. Той посети Одеса днес. 

Първоначално се предполагаше, че престъпленията са извършени от двама души с две различни превозно средства, но после се изясни, че нападателят е само един, отбелязва сайтът Breaking 911.

Ранени са общо 21 души. 14 от тях остават в болницата в град Одеса, предаде Ройтерс. Говорителят на болницата обаче отказа да съобщи подробности за състоянието им.