Повече от 24 часа след силната снежна буря в Северна Гърция много райони на Халкидическия полуостров все още бедстват. Без ток са най-малко две населени места.

Екипи на електрическата компания се опитват да отстранят повредата по мрежата, но работата им е затруднена от блокираните пътища.

На полуостровите Ситония и Касандра снежната покривка достига до 40 сантиметра.

Големи участъци от пътната мрежа в района са затрупани от сняг и непроходими. Има и паднали дървета, които препречват пътищата.

Снощи в разчистването се е включила и армията, след като нейната помощ е била поискана от местните власти на полуостров Халкидики.

Снежните виелици в южната ни съседка взеха и жертва - 66-годишна жена загина в колата си, която се преобърнала близо до поток в Кератеа, на 45 км югоизточно от Атина. В колата е имало и двама мъже, чиято съдба е неизвестна

Очаква се от понеделник Гърция да бъде ударена от нов студен фронт.

Ако изпаднат в беда заради лошото време, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следния мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220 или с генералното консулство в Солун: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 или дежурен телефон: +30 2310 869 520, съобщиха от Външното министерство.

Властите в Солун съобщиха за затварянето на няколко пътища в района поради лошите метеорологични условия в северната част на Гърция, съобщава местното издание Thestival.gr. Блокирани за движение са пътищата Агиос Василиос-Хортиатис и Мелисохори - Ореокастро.

Превозните средства от всякакъв тип, които се движат по пътната мрежа в региона трябва да бъдат оборудвани с вериги за сняг и всичко друго необходимо за шофиране в тежка зимна обстановка, предупреждават властите.