Бивш министър, който в момента е депутат от Консервативната партия, е бил арестуван, след като бивша парламентарна сътрудничка го обвини в изнасилване, сексуално посегателство и принуда, докато двамата са имали връзка. Това съобщиха британски медии, цитирани от Асошиейтед прес и ДПА.

Името на депутата не се назовава до момента от медиите.

Според медиите 20-годишната жена твърди, че политикът на няколко пъти я принудил да прави секс с него, а след това тя била в толкова лошо физическо състояние, че трябвало да отиде в болница, пише в. "Сънди таймс".

Насилието било извършено, докато двамата имали интимна връзка.

Обвиненията посочват, че тя е потърсила помощта на председателя на парламентарната група на торите Марк Спенсър, но той не е поел никакви действия срещу провинилия се депутат.

Малко над 50-годишен мъж беше арестуван на 1 август по подозрение в изнасилване. Той беше освободен под гаранция и трябва да се яви на определена дата в средата на месеца, се казва в съобщение на Скотланд ярд. Посочва се също, че четирите нападения са извършени на адреси в Уестминстър, Ламбет и Хакни между юли 2019 и януари 2020 година.

Консервативната партия заяви, че се отнася много сериозно към тези обвинения, но не коментира по-подробно случая.

Робърт Дженрик, държавен секретар по въпросите на жилищното строителство, общностите и местното самоуправление, каза за радиостанция "Таймс рейдио", че парламентът трябва да е безопасно място за младите жени, които работят там.

Има голяма вероятност да се настоява за оттеглянето на депутата от функциите му в парламента.