Един мъж е арестуван по подозрение в убийство след изчезването на българин. 27-годшният Валентин Качанов е бил видян за последен път на 8 февруари в търговския център Лейксайд в Есекс и по-късно същия ден е говорил за последно със семейството си в България, съобщи Би Би Си (BBC).

22-годишен мъж от Грейс е бил арестуван в понеделник и е пуснат под гаранция до 23 май.

Полицията в Есекс заяви, че тя остава непредубедена и без предразсъдъци, но във връзка с изчезването на българина е започнала разследване за убийство.

Българинът Валентин Качанов на 27 години е бил видял за последно в търговския център Лейксайд в Есекс

Снимка: ESSEX POLICE

Полицейски инспектор от Есекс Мартин Пасмур каза, че за Качанов, който е живял в Западен Търок, не е било обичайно да не се свързва със семейството си за толкова дълъг период от време.

"Ние продължаваме да се опитваме да изградим картина на обстоятелствата и да разкрием причините за неговото изчезване и провеждаме обширни проучвания, които да ни помогнат да разберем какво се е случило с него", каза инспектор Пасмур.

"Ние и неговото семейство сме изключително обезпокоени и продължаваме да молим всеки, който има информация, да се свърже с нас, тъй като и най-малката информация може да бъде от жизненоважно значение". призова полицейският инспектор.