Американски кмет призова от мексикански плаж хората да не пътуват. Става въпрос за Стив Адлър, градоначалник на град Остин, щата Тексас, който отишъл на семейна почивка в Мексико в курорта Кабо Сан Лукас. И точно от там той призовал хората в американския град да си да стоят вкъщи, визирайки правилата за пандемията от коронавирус, предава ВВС.

Така той става поредният политик, който е обвинен в двуличие заради кризата с COVID-19.

Той е записал видео от курорта, но без да става ясно, че е там, в което инструктира жителите на Остин да си останат в домовете и "че сега не е време за отпускане".

Адлър, който е демократ, отрича да е нарушил собствените си регулации.

Според местен репортер от Остин, Адлер също така е бил домакин на сватбата на дъщеря си в деня преди полета през ноември, а на венчавката са присъствали 20 души.

"Не е перфектно всичко това, което направихме до момента, казва Адлер по време на интервю през седмицата. - Очевидно има инфекции, които могат да се случат още. Но това, което направихме, бе да спазваме правилата."

След като визитата му в Мексико стана обществено известна, Адлер се е извинил публично.  

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм се извини миналия месец, след като бе заловен в ресторант на вечеря с лобисти без маски, припомня ВВС.