Ударът е бил срещу бази на екстремистите в Йемен, които в отговор взривиха тръбопровод за износ на природен газ.

Йеменското министерство на отбраната съобщи, че Ал Банна е загинал при атака на йеменски бойни самолети срещу позиции на екстремистите в южната провинция Шебуа през изминалата нощ. Местни жители твърдят, че въздушните удари са били нанесени от чуждестранна авиация, предаде Асошиейтед прес.

Междувременно синът на американския имам от йеменски произход Ануар ал Аулаки – Абдеррахман - е сред седмината предполагаеми членове на "Ал Кайда", убити снощи при извършените въздушни удари в Азан, село в провинция Шабва в югоизточен Йемен. Това предаде АФП, като се позовава на племенен източник, предаде БГНЕС.

Абдеррахман Ануар ал Аулаки бе убит при нападенията в Азан, е заявил източникът от племето, към което принадлежи фамилията Аулаки, уточнявайки, че е получил информацията от болницата, където са били транспортирани убитите и ранените при атаката.

Самият Ануар ал Аулаки, смятан от САЩ за терорист №1, бе ликвидиран на 30 септември при ракетен удар, нанесен по територията на Йемен от безпилотен самолет.