Великобритания е наредила на посолствата си да прегледат мерките си за сигурност заради опасения от отмъстителни атаки след убийството на лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен от американските сили, предаде Ройтерс, като се позова на външния министър Уилям Хейг, цитиран от Франс прес и БТА.

"Може да има членове на Ал Кайда, които ще се опитат да покажат, че все още са действащи в следващите седмици, а някои в действителност са", каза Хейг пред Радио 4 на Би Би Си. Той добави, че е поискал от посолствата на Великобритания да прегледат мерките си за сигурност и да гарантират, че бдителността им е повишена.

Директорът на ЦРУ Леон Панета също предупреди, че терористичните организации „почти сигурно” ще се опитат да отмъстят за Осама бин Ладен, предаде АФП, цитирана от "Фокус".
„Терористите почти сигурно ще се опитат да отмъстят за него, ние трябва и ще останем бдителни и решителни”, коментира той.

Роденият в Египет дипломиран лекар и хирург Айман аз Зауахири е номер 2 в Ал Кайда и вероятно ще наследи Осама бин Ладен.
Зауахири е смятан за главен организатор на Ал Кайда и най-близък съветник на Бин Ладен.