Това съобщи германското Федерално бюро за борба с престъпността /BKA/, цитирано от агенция Ройтерс и БТА. Германските власти са регистрирали 131 ислямисти като "подстрекатели" към тероризъм и проучват данни за още 274 лица, съобщи Федералното бюро.

Броят на разследванията, свързани с ислямски тероризъм в Германия, в която се смята, че са планирани атаките в САЩ на 11 септември 2001 г., постоянно се увеличава, съобщава BKA. В момента се извършват общо 352 разследвания на възможна терористична дейност.

Публикувани миналата седмица данни от проучване показват, че над 50 на сто от германците трудно понасят мюсюлманите. Повече от 35 на сто твърдят, че Германия е "наводнена" с чужденци, а 10 процента заявяват, че Германия трябва да бъде ръководена "с твърда ръка" от някой "фюрер".

Германският канцлер Ангела Меркел обаче смята имиграцията за необходима поради недостига на квалифицирана работна ръка - 400 хиляди души според федералната търговско-промишлена камара. Освен това, според нея "ислямът е част от Германия", както гласи неотдавнашна формулировка на президента Кристиян Вулф. Ангела Меркел обаче подчертава, че имигрантите в Германия трябва да се интегрират, като приемат местната култура и ценности.