Хеликоптер със седем американци на борда се разби в близост до бахамския остров Гранд Кей на път за Форт Лодърдейл, Флорида, предаде Асошиейтед прес, цитирайки бахамската полиция.

Няма оцелели при катастрофата. Според изявлението на силите на реда контактът с хеликоптера е бил загубен скоро след като се отдалечил от острова. По-късно властите и местни жители открили мястото на катастрофата на около 3 км от острова.

Загинали са трима мъже и четири жени, чиито имена полицията не съобщава, предаде БТА.

Вестник "Реджистър-хералд" от Бекли, Западна Вирджиния, цитира изявление на губернатора Джим Джъстис (на снимката), който съобщава, че един от загиналите при катастрофата е милиардерът Крис Клайн. Изданието го описва като "въглищен магнат" и "благотворител на Западна Вирджиния" и цитира изявлението на губернатора, който изразява съжаление за кончината му.

Според списание "Форбс" състоянието на Клайн се изчислява на над 1,8 милиарда долара, отбеляза ТАСС.

Бахамската полиция не съобщава причината за катастрофата. По случая се води разследване, в което участва и службата по гражданска авиация, добавя АП.

Пожар на борда

Пожар на борда на самолет на авиокомпания "Върджин Атлантик", летящ за Лондон, кацна аварийно в Бостън заради пожар на борда, предаде Асошиейтед прес.

Масачузетската щатска полиция съобщи, че екипажът е потушил пожара. Всички 217 пътници на полет 138 от Ню Йорк и екипажът са били изведени невредими след кацането.

Полицията каза, че пожарът може да е бил причинен от повреда в електрическата система на една от пътническите седалки.