Италиански прокурори приключиха разследването във връзка с рухването на мост в Генуа през 2018 г., при което загинаха 43 души, предадоха световните агенции.

Подготвят се евентуални обвинения срещу 69 бивши служители на компанията "Атлантия"рух и на правителствени административни структури, които са били пряко запознати с въпроса.

Мостът в Генуа, за чиято поддръжка отговаря магистралното звено на холдинга "Атлантия - Аутостраде пер л'Италия", рухна на 14 август преди три години. Трагедията насочи вниманието върху плачевното състояние на инфраструктурата на Италия, предава БТА.

Прокурори в хода на разследването провериха твърденията, че ръководни кадри на "Аутостраде пер л'Италия" и както и друга компания за мониторинг на рисковете, произтичащи от състоянието на пътищата - СПЕА, не са си свършили подобаващо работата относно състоянието на магистралния мост, а представители на министерството на транспорта пък не са извършили надзор за това дали е извършена необходимата поддръжка на съоръжението.

Съгласно италианското законодателство след приключване на разследване заподозрените имат три седмици да реагират. След това прокурорите могат да поискат от съда разрешение за повдигане на обвинения или да препоръчат да няма дело по случая.