Трупчетата на 63 бебета и фетуси са били открити при обиск на американската полиция в погребален дом в град Детройт, съобщиха "Вашингтон Таймс" и Ройтерс.

Властите в щата Мичиган определиха откритието като "дълбоко разтърсващо".

Обискът в погребалния дом "Пери" е извършен в петък, като телцата на 36 от бебетата са намерени в кутии, а други 27 са били във фризер.

"Аз и екипът ми сме потресени. Не съм виждал подобно нещо в 41-годишната ми кариера", коментира шефът на полицията Джеймс Крейг.

Властите са иззели разрешителните документи на погребалния дом. Криминалистите се опитват да установят самоличност и възраст на откритите мъртви бебета.

Седмица по-рано в друг погребален дом в града бях намерени силно разложените трупчета на 11 бебета, скрити зад фалшив таван.

Към момента от полицията в Детройт не могат да потвърдят дали случаите са свързани. Органите на реда се опитват да изяснят дали се касае за финансови машинации. Предполага се, че става въпрос за неизпълнени смъртни актове и нежелани от родителите погребения.

Свидетел посочва, че вече е съдил погребалния дом заради съхраняването на мъртвородени и живородени бебета в университетската морга, без знанието на родителите.