Шестима души са ранени, след като са били намушкани с нож в индустриален парк в град Талахаси, Флорида, съобщиха американски медии, цитирани от БНР.

Полицията е реагирала на съобщения за нападение с нож в Дайк Индъстрис Инк (Dyke Industries Inc.) - компания за строителни материали. Драмата се е разиграла в помещения на фирмата за доставки на дограми за строежи на частни жилища и търговски обекти.

След като пристигнали на мястото на инцидента към 08:37 часа  местно време, полицаите открили множество жертви на пробождане, уточни полицейското управление на града. 

Шестимата пострадали са приети за лечение, а заподозреният нападател е в ареста. Разследването на инцидента продължава, като на този етап властите не съобщават повече за задържания, нито за мотива му.

Маркита Кембъл - съпруга на едни от пострадалите, разказа, че нейният мъж Боби Ригинс-младши е пристигнал на интервю за работа в "Дайк Индъстрис" около 8:30 ч.

Тя разговаряла по телефона с него, когато чула суматоха: "Следващото нещо, което знам, че той каза по телефона беше: "Скъпа, намушкаха ме пет пъти с нож".

Малко по-късно нейният съпруг й се обадил от болницата, за да й каже, че има вътрешно кървене и ще бъде опериран.

Елън Моспенс пък сподели, че съпругът й Денис Макмастър успял да избяга без наранявания. Той й изпратил съобщение по телефон, за да ѝ каже, че в бизнеса центъра е имало "масово намушкване".