Жертвите на урагана Дориан на Бахамските острови станаха вече 43, предадоха световните агенции. Много хора продължават да се издирват и властите очакват броят на загиналите да се увеличи значително. Тридесет и пет от жертвите са на островите Абакос, а останалите са на остров Гранд Бахама.

Продължава операцията по възстановяване от урагана и издирване на безследно изчезнали хора. Стихията беше от категория пет, когато се задържа на архипелага с ветрове със скорост над 250 километра в час. Бедствието, което ураганът причини, е невиждано за архипелага. Засега жертвите са 30, но се очаква бройката да се увеличи.

Американски военни самолети ще доставят помощ на Бахамите, допълва Асошиейтед прес.

Според ООН 700 000 души имат нужда от незабавна помощ на Бахамите. Организацията обяви, че в идните три месеца за там ще бъдат пратени 85 тона продоволствия, допълва Франс прес.

В същото време канадските власти издадоха предупреждение за приближаващ ураган заради урагана Дориан. Тревогата е издадена за остров Принц Едуард и югоизточната част на провинция Нова Скотия, предаде Франс прес.

Ураганът Дориан, който е вече от първа категория, премина покрай двете Каролини в САЩ. Сега той продължава да се изкачва покрай атлантическото крайбрежие на САЩ.