Трагедията, при която 20 души загинаха в катастрофа с лимузина в малкия град Шохари, щата Ню Йорк, е огромна, съобщават местните медии. Сред жертвите са 4 млади жени - сестри, и техните съпрузи, като е починал и братята на един от тях. Между загиналите има двойка младоженци, сключили брак през юни. Всички са млади хора, празнвули 30-ия рожден ден на една от пътничките в лимузината - модел 2001 Ford Excursion.

Говорителят на полицията Кристофър Фиоре каза, че автомобилът не е спрял на кръстовището и се е забил в паркиран SUV, а след това и в хора, събрали се пред магазин. Според очевидци колата вероятно се е движела с над 100 км/ч. при разрешени 70 км/ч. по наклон, а при удара се чул трясък като при експлозия, пише БТА. Всички 18 души в лимузината, включително шофьора, и двама пешеходци са загинали. 

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА

"Брат ми и снаха ми са съкрушени, не мога да си представя каква трагедия е да загубиш 4 деца. Те бяха прекрасни момичета - умни, красиви. Те правеха всичко за себе си, бяха много близо една до друга и обичаха семейството си", коментира пред медиите през сълзи лелята на четирите сестри Барбара Дъглас.

Снимка: AP/БТА

Това е най-смъртоносната катастрофа в щата от 2009 година насам, заявиха властите, които все още разследват причините.

Град Шохари има едва около 3000 жители. 

Снимка: AP/БТА