38 гимназисти бяха хоспитализирани в Северна Италия днес при два отделни инцидента с пръскане на лютив спрей, които изглеждат като подражание на трагичния случай от уикенда, предаде ДПА и БТА.

Припомняме, че шест души починаха преди разсъмване в събота в нощен клуб в Кориналдо, близо до централния град Анкона, след блъсканица, вероятно предизвикана от някой, пръснал лютив спрей.

Бърза помощ е повикана днес в две училища в северната провинция Ломбардия, в градовете Павия и Сончино, след инциденти с лютив спрей. Говорителка на регионалната Бърза помощ каза пред ДПА, че 33-ма ученици от Павия и 5-има от Сончино са били отведени в спешните болнични отделения, но никой не е сериозно пострадал.

Министърът на образованието Марко Бузети, коментирайки съобщенията от Павия, каза, че случващото се е "неприемливо" и обеща "сериозна намеса".

"Това, че след трагедията в Кориналдо някой може да си позволи да подражава на един акт, причинил смърт и болка, е нещо, което не може да бъде толерирано", написа министърът във Фейсбук.