12 години и половина затвор за мъжа, отровил бебешка храна в Германия. 54-годишният беше осъден за опит за убийство и изнудване, съобщи Нова телевизия.

Той призна, че е сложил отровата в бурканчета с бебешко пюре в няколко супермаркета.

След това поискал 12 милиона евро от веригите, за да каже кои точно продукти са опасни. Мъжът се оправда с психическо разстройство, но психиатрите отхвърлиха твърденията му.

Той беше задържав в края на септември, след което се разбра, че дни по-рано е изпратил заплашително писмо до веригите Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Müller, Edeka, Norma и Rewe. В него пишело, че е сложил отрова в бебешката храна, предлагана в конкретен магазин във Фридрихсхафен. В специализирана акция полицията иззе всички бурканчета. В в 5 от тях действително беше открита отрова, която може да увреди сериозно детското здраве.

Изнудвачът действал по точен план - отровните храни влезли в магазините в събота, но все още били по складовете и нито един клиент не бил закупил отровен продукт.

Тогава полицията разпространи видеозапис на неидентифицирания мъж, който слага бурканчета в магазина във Фридрихсхафен и помоли гражданите за съдействие.