19-годишно момиче от Бангладеш бе залято с керосин и подпалено за назидание за това, че подаде сигнал за сексуален тормоз от професор в училището си. Нусрат Джахан Рафи почина в ужасяващи мъки пет дни след подпалването й.

Тя е подала сигнал в полицията срещу професора, който я докосвал по "неприличен начин". Нусрат учи в ислямско училище медресе в град Фени, на 160 км южно от столицата Дака. Тя съобщава, че на 27 март е извикана от директора в кабинета му. Той многократно я е докосвал интимно. Преди нещата да продължат, Нусрат избягала.

11 дни по-късно - на 6 април, Нусрат отива в училището си, за да се яви на изпити. С измама тя е заведена на покрива на училището, където е обградена от няколко души, облечени в бурки. Те я притискат да оттегли делото срещу директора. Когато отказва, я запалват.

Според началника на разследващата служба убийците са искали да изглежда като самоубийство. Планът им се проваля, Нусрат оцелява. Тя е откарана в местна болница. Няколко дни по-късно момичето умира, тъй като изгарянията са върху 80% от тялото й.

В линейката, страхувайки се, че може да не оцелее, тя записва изявлението си на мобилния телефон на брат си, като идентифицира някои от нападателите си като студенти в медресето.

На 10 април Нусрат умира. Хиляди хора идват на погребението й.

Полицията съобщи в петък, че един от 17-те души, арестувани във връзка с нейната смърт, е обвинил директора на училището, че е наредил атаката. Учителят "им казал да окажат натиск върху Рафи да оттегли делото или да я убият, ако тя откаже", заяви пред АФП старшият полицай Мохамед Икбал, който ръководи разследването.

Смелостта на Нусрат Джахан Рафи да говори срещу сексуалното насилие и смъртта ѝ развълнува цял Бангладеш и насочи вниманието на обществеността към уязвимостта на жертвите на сексуален тормоз в тази консервативна южноазиатска страна. Много момичета и млади жени в Бангладеш предпочитат да пазят в тайна подобни случаи от страх и срам пред обществото.