Вятър, проливен дъжд и град се изсипаха над Адриатическото крайбрежие на Италия. В град Пескара 18 души потърсиха медицинска помощ заради получени рани и травми, съобщава вестник "Република", цитирана от БНТ.

Лошото време донесе в областта Абруцо проливни дъждове придружени с град. Размерите на ледените топки достигнаха 5 см в диаметър. Пострадалите, сред които и бременна жена, са с травми по лицето и главата.

В Пескара градушката е нанесла и материални щети по покривите, има счупени прозорци на коли и къщи. Движението в града е затруднено заради образувалите се реки по улиците. Наводнения има и в други селища от региона.

В съседните Емилия-Романя и Молизе градушката е повредила автомобили и е унищожила реколтата в някои земеделски стопанства.

По крайбрежието има преобърнати чадъри и шезлонги. Заради лошите метеорологични условия е обявен оранжев код за опасност на територията на цяла Тоскана. Жълт код е в сила за повечето провинции в Северна и Централна Италия: Ломбардия, Лацио, Умбрия, Лигурия, Венето и др.