По последни данни 18 души са загинали, сред тях и 8-годишно дете, след като камион се вряза в голяма група от хора в Гватемала. Тежко ранени са поне 19 човека.

Убитите и пострадалите от атаката са помагали на жертва на друга катастрофа, станала на една от основните пътни артерии в страната. След като прегазил хората, шофьорът на камиона избягал от местопрестъплението. Полицията обаче успяла да залови убиеца след високоскоростно преследване, предава Би Би Си.

Педро Рене Лоренцо Лопез е извършителят на смъртоносната атака, като той е едва на 28 години. Мотивите му за престъплението все още не се съобщават. От органите на реда уточняват, че светлините на камиона не функционирали, когато се случила трагедията.

През 2017 година камион се вряза в тълпа в Стокхолм, убивайки четирима. През 2016 година около 60 души бяха сгазени с камион в Ница. И двата акта бяха извършени от ислямски екстремисти.

Това е един от най-смъртоносните трагедии, случили се по пътищата на Гватемала. През 2013 година автобус падна в 200 метрова пропаст, при което загинаха 43 души.