14-годишният българин Георги С., който неотдавна беше задържан за изнасилване на момиче в Германия, и преди се е гаврил сексуално с жертвата си, пише вестник Bild, цитиран от "24 часа". Изданието посочва, че той е извършител на три предполагаеми сексуални посегателства в Германия.

Груповото изнасилване в Мюлхайм на Рур, област Северен Рейн-Вестфалия, при което две момчета на 12 г. и трима юноши - на 14 г., жестоко малтретираха и изнасилиха 18-годишно момиче в гора, потресе Германия.

Георги е основният заподозрян за престъплението и само той беше арестуван. Във вторник младежът беше изправен в съда, за да се удължи задържането му от окръжния съд. Той вече е обвинен в това, че е изнасилил жертвата на деянието от 5 юли 2019 г. и на неуточнена, предхождаща дата през лятото, съобщи на съдебното заседание Мари Фалбуш от прокуратурата в Дуисбург.

Георги остава в ареста и го грозят до 10 години затвор.

Скрийншот: Bild

В допълнение към двете предполагаеми изнасилвания той е обвинен и в трети случай на сексуално насилие. Твърди се, че преди 11 месеца - тогава е бил още 13-годишен, е изнасилил ученичката Джанин (името е сменено от изданието, за да запази самоличността на 14-годишната девойка), като изнасилването станало на детска площадка.

Георги е от българско семейство, дошло в Германия през 2017 г. Bild тръгва по неговите следи в Мюлхайм на Рур, за да разплете случая. Според съседка на семейството на българския тийнейджър баща му е агресивен.