Недоволен общински служител откри стрелба в общински център във Вирджиния Бийч, щата Вирджиния, вчера следобед местно време, и уби 11 души и рани най-малко шест, самият той е мъртъв, съобщи началникът на полицията в града Джеймс Сервера, цитиран от Ройтерс.

Сервера заяви, че точните обстоятелства около стрелбата в крайбрежния курортен град все още се изясняват. Той даде малко подробности за това, което е известно, но допълни, че сред ранените при стрелбата има и полицай, който е бил улучен, но е оцелял.

Сервера заяви, че заподозреният е дългогодишен настоящ общински служител и го определи като "недоволен". Засега не е ясно дали стрелецът сам е отнел живота си или е бил убит при престрелка с полицията.

Според Сервера стрелбата започнала малко след 16 ч местно време в Сграда 2 на комплекса на общинския център, обект, в който се помещава общинският отдел по въпросите на благоустройството и комуналните услуги, намиращ се в съседство с кметството на града.

Вирджиния Бийч е населено място, разположено на атлантическото крайбрежие на САЩ и със своите около 450 000 постоянни жители е градът с най-голямото население в щата.

"Това е най-ужасният ден в историята на Вирджиния Бийч", каза на пресконференция заедно с шефа на полицията кметът Боби Дайър. "Засегнатите хора са наши приятели, сътрудници, съседи, колеги", допълни той.