Единадесет души загинаха при пожар в едноетажна сграда, в която са живеели мигранти в Томска област, в западната част на Сибир, предадоха световните агенции, като се позоваха на руските власти.

Според регионалния клон на руското министерство на извънредните ситуации пламъците са избухнали в дървена сграда в село Причулимский в 4 часа местно време днес. Сградата с площ 200 квадратни метра е напълно изпепелена, а покривът й се срутил. Вътре са намерени телата на 11 работници мигранти, които са живеели в нея.

Двама души все пак успели да напуснат горящата сграда. Оказана им е медицинска помощ. Съдбата на един човек е неизвестна.

По информация на областния управител Сергей Жвачкин сградата не е била предназначена в нея да живеят хора, а на прозорците имало и метални решетки.

По последни данни 10 от загиналите са от Узбекистан. Те са работили за британска лесовъдна фирма.

Общо 14 служители на фирмата "Гринууд" са живеели в изгорялата постройка на територията на частно стопанство, предаде ТАСС. Чужденците, според властите на Асиновски район, са работили законно с трудови договори.

Следователите са образували наказателно производство за престъпление по част 3 на чл. 109 от Наказателния кодекс ("Причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица"). Според източник на ТАСС, като предварителна версия за причина за пожара се смята неизправност в електрическото оборудване.