Това е поредният гаф на замесения в многобройни скандали италиански премиер, който вероятно ще обиди много хора. Италианският премиер нееднократно е обвиняван от медии и опозиция, че прави оргии с млади дами, на които е заплащал за секс.
Само преди 2 седмици италианската опозиция поиска канцеларията на премиера да разследва спешно дали правителствен самолет е превозвал млади компаньонки за частните му партита. В телефонен разговор от началото на 2009 г., публикуван от в. "Република", Берлускони се хвали пред бизнесмен, че една нощ 11 жени са чакали на опашка пред стаята му. "Оправих само осем, вече не съм в старата форма," признал Берлускони. Италианският премиер е разследван и за връзка с малолетна стриптийзьорка.

"Ще променим името на партия Народ на свободата, защото хората вече не го носят в сърцето си", заяви 75-годишният премиер пред депутатите от управляващата коалиция, съобщиха италианските медии. "Ще разгледаме всички предложения", допълни той. "Казаха ми, че името, което ще постигне най-големия успех, е "Напред котенца!", пошегува се Берлускони.
Милиардерът за първи път влезе в политиката в началото на 90-те години на миналия век с партията "Напред Италия". "Трябва да кажа, че последната шега на Берлускони не беше лоша.

"Напред, котенца!" просто резюмира стила му на живот и начина, по който прави политика", заяви Антонио Боргеси, депутат от опозиционната партия "Италия на ценностите".

Шегите на Берлускони, които често пъти са вулгарни и обидни за жените, предизвикваха в миналото гнева на много групи от обществото, включително на феминистки, хомосексуалисти и на Католическата църква. Водещият кардинал Анджело Баняско разкритикува миналия месец поведението на премиера, "което противоречи на общественото достойнство" и "е трудно съвместимо с институционалното благоприличие".