Парите били в чувал, който паднал от микробуса, без шофьорът да усети. Чувалът се разтворил и парите се пръснали на платното. Хората, присъствали на сцената, и шофьори, каращи коли зад микробуса, веднага изскочили на улицата и започнали да събират парите, предаде Франс прес, на която се позова БТА.

Според очевидец невиждана радост била изписана по лицата на събирачите на банкноти. Според друг свидетел хората се нахвърлили на парите като пирани на месо.
Полицаи, подпомогнати от служители в близък магазин за цветя, успели да съберат 10 500 долара.

Полицията отправила призив към хората, взели банкноти, да ги предадат в близкото полицейско управление. Няколко съвестни граждани се отзовали на призива. Полицията проучва кадри от охранителни камери и от мобилни телефони на очевидци, за да открие хора, които са събрали част от разпилелите се банкноти и не са ги върнали.

През 1987 г. в град Кълъмбъс, също в щата Охайо, имаше подобен случай. Един милион долара изпаднаха от блиндиран фургон и бяха разграбени. Някои хора върнаха банкнотите в полицията, но по-голямата част от сумата не беше открита. Никой не беше арестуван тогава.

Миналата година пък мъж изгуби 23 000 евро по автомагистралата близо до град Хановер насред оживения трафик. Шофьорът изпробвал "Ауди" А4, което смятал да купи именно с разхвърчалите се пари. Банкноти от по 500, 200 и 100 евро се пръснали по автомагистралата. Осем полицаи помагали на мъжа да събере банкнотите, но само 20 000 евро били възстановени.