Председателят на парламента Володимир Литвин обяви във Върховната рада образуването на новото парламентарно мнозинство. Подписите си под коалиционното споразумение поставиха 235 депутати при необходими 226 гласа, предаде ИТАР-ТАСС, на която се позова БТА.
 
В състава на коалицията влизат фракциите на Партията на регионите на новия президент Виктор Янукович, Комунистическата партия и група независими депутати. Янукович встъпи в длъжност на 25 февруари, а на 2 март бе обявено разпускането на коалицията начело с Блока на Юлия Тимошенко и оставката на кабинета бе гласувана на следващия ден.

Президентът на Украйна Виктор Янукович обяви по-късно в парламента , че внася кандидатурата на Микола Азаров за поста премиер-министър. Янукович предложи посланика на Украйна в Русия Константин Хришченко за министър на външните работи, Михайло Ежел - за министър на отбраната и Валерий Хорошковски за началник на Службата за сигурност на Украйна.

62-годишния Микола Азаров, е бивш финансов министър и близък съюзник на Янукович, който не е радикален реформатор и се смята за безопасен вариант, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.