Той съобщи, че в началото на април е разговарял с руския си колега Сергей Шойгу в Москва за доставка на ново въоръжение от Русия - четири транспортни хеликоптера Ми-17 и четири бойни хеликоптера Ми-35, предаде Танюг. Те ще пристигнат в Сърбия към края на тази или в началото на 2019 г.

Вулин заяви за сръбската Първа ТВ, че през следващите дни ще бъдат завършени "определени технически детайли" и ще бъде подписан договор с Беларус за доставка на нови изтребители МиГ-29.

След това ще може да говори по-точно за това какво конкретно сръбската армия ще достави от Беларус и за каква степен на модернизация на машините става дума.

В края на декември миналата огдина президентите на Сърбия и Русия Александър Вучич и Владимир Путин постигнаха договор за купуването на шест руски хеликоптера Ми-17 и ракетна система С-300. С тях Сърбия би имала общо осем хеликоптера Ми-17, а с доставката на шестте руски МиГ- 29 има общо 10 такива изтребителя, които след модернизацията ще могат да функционират до 2030 г.

Освен тях сръбската авиация има и три МиГ-21 и 17 самолета "Орао", които също ще бъдат модернизирани.

В края на 2018 г. Сърбия очаква доставката от Русия на 30 модернизирани танка Т-72 и на 30 съвременни бронирани машини BRDM-2. Тази военна техника е част от договорения пакет с МиГ-овете, доставени в средата на октомври на сръбската армия.