Собственик на лазерна клиника в Холандия поде кампания за премахване на татуировки. Процедурата ще бъде напълно безплатна, но при условие участниците да бъдат заснети в документален филм, съобщи БНТ.

Митчъл Сесилия е един от хората, на чиито татуировки повечето работодатели не гледат с добро око. Татуировката на лицето му е причина той да не успява да си намери работа. Митчъл е сред участниците в кампанията за безплатно лазерно премахване.

Реших да си махна татуировката заради предразсъдъците на работодателите. А и заради дъщеря ми. Не искам тя да се срамува от мен, когато порасне, каза Митчъл Сесилия.

Собственикът на лазерната клиника и основателят на кампанията "Сбогом на татуировките, здравей на работата" Анди Хан споделя, че в клиниката му търсят помощ всякакви хора. С новата си кампания Хан увеличава шансовете им да бъдат наети на работа.

Музикалните идоли си правят татуировки, атлети и всякакви други известни личности. Но тези хора са финансово независими, а на обикновените и най-вече младите, видимата татуировка им коства работата, отбеляза Анди Хан.

Досега 100 души са изтрили татуировките си в клиниката. И са станали участници в документален филм, който ще бъде показван в гимназиите. Намерението е младежите да обмислят добре какво им носи и какво им отнема татуирането.