Жена, която мастурбира, или двойка, която се е отдала на содомия - скулптури с такова експлицитно сексуално съдържание породиха полемика в Испания. Те са изложени на крайбрежен булевард във Валенсия, предаде Франс прес.

Творбите са дело на местен артист. Това е 74-годишният Антони Миро. Той е автор на редица "голи" произведения на изкуството и сега отхвърля критиките към новите си творби с аргумента, че гръцките антични вази са били украсявани с подобни еротични и сексуални сцени. Според него много хора намират творбите му за нормални и те вместо да шокират децата, по-скоро пречат на техните "назадничави родители".

Според консервативната асоциация Семеен форум обаче творбите на Антони Миро са изложени на места, на които минават много семейства с деца и показването там на сцени на мастурбация или на фелацио, при които се виждат и интимни части, не е допустимо. Според асоциацията излагането на скулптурите може да е в нарушение на закона за защита на непълнолетните, тъй като без предварително предупреждение те се сблъскват със сцени, които са неподходящи за тяхната възраст.