Семейство от Тексас, чието куче било изгубено преди 14 години, го намери отново, съобщи ЮПИ.

Йоркширският териер Ремингтън изчезнал от двора на къщата на семейството през 2006 г. "Знаем, че е бил откраднат. Може да го е грабнал ястреб, никога няма да узнаем", каза Аарън Уебстър пред тв канала Кей Ти Ар Кей.

Уебстър и съпругата му разлепили постери и търсели седмици наред кучето, но не попаднали дори на следа от него.

На 1 февруари тази година с тях се свързали от групата за защита на животни "Сейвинг хоуп" от Форт Уърт. Активистите намерили възрастен териер с микрочип, съдържащ информация за стопаните му и така попаднали на Уебстър.

"Звучеше невъзможно", споделя Уебстър пред в."Форт Уърт Стар телеграм".

Той посетил с един от синовете си "Сейвинг хоуп" и станало ясно, че това е техният любимец. Кучето вече е сляпо и с двете очи, опадали са част от зъбите му, козината му е сплъстена и е доста слабо, но те разпознали своя Ремингтън.

Кучето било намерено на улица във Форт Уърт. То имало общо три микрочипа, което означава, че е имало и други стопани през годините, откакто изчезнал от двора на семейство Уебстър. Екозащитниците обаче решили да се свържат с Уебстър, защото те били първите му стопани според данните от микрочиповете.

Според ветеринари Ремингтън все още е достатъчно здрав, за да живее достоен живот и семейство Уебстър отново го посрещат в дома си, за да се грижат за него.