Потребители на социалните мрежи масово споделят снимка на необичаен надгробен камък в град Лоуган, щата Юта, съобщава Фокс 13 нюз.

На мраморния паметник, издигнат на гроба на местната жителка Катрин Андрюс, могат да се видят не само името и годините на раждането и смъртта й, но и сладкарска рецепта за емблематичния й шоколадов фъдж.

"Разтопете на слаб огън 2 шоколадови блокчета и 2 супени лъжици масло. Добавете чаша мляко, оставете да заври, след това прибавете три чаши захар, една чаена лъжичка ванилия и щипка сол. Тази смес трябва да бъде излята върху мраморна плоча, охладена и нарязана на кубчета, след което може да бъде сервирана", се посочва в рецептата върху надгробния камък.

Местни журналисти са се свързали с роднини на покойната жена, които са им разказали историята на необичайния паметник. Съпругът на Катрин, Уейд, умира първи през 2000-ната година. Роднините решават да изобразят бомбардировач на надгробния му паметник, тъй като мъжът е бил военнослужещ. Към него е добавена и академична шапка, символизираща преподавателската му дейност в университета.

Приблизително по същото време семейството на Катрин Андрюс й предлага да помисли какъв надгробен камък би искала. Жената предлага на него да бъде написана рецептата за знаковото й блюдо.

Роднините допълват, че Катрин, починала на 97-годишна възраст, винаги се е славила със страхотното си чувство за хумор.