Такива случаи има много-като започнем от все още ненапълно изяснената самоличност на Джак Изкормвача в Лондон и стигнем до последните неразкрити случаи-загадки от началото на новото хилядолетие.

Точно такъв е и случаят с мистериозното убийство на американката Джуди Смит. На 7 септември 1997 година баща и син ловуват в гората на Северна Каролина и се натъкват на труп, заровен съвсем небрежно.

Човешките останки са предадени за експертиза и идентификация. Така се стига до извода ,че трупът е на 50-годишната Джуди Смит, изчезнала пет месеца преди откриването на трупа й. Мистерията е и в това ,че жертвата е видяна за последно във Филаделфия, град, разположен на повече от 1000 километра от гората в Северна Каролина.

Следователите възстановили последния ден на Джуди. Това е 9 април 1997 година. В този ден Джуди и съпругът й Джефри пристигнали в международното летище на Бостън, за да се пътуват до Филаделфия. когато започнали да им проверяват документите,

Джуди забелязала ,че е забравила личната си карта. Тъй като съпругът, юрист в известна кантора имал насрочени срещи във Филаделфия, решили да отлети, а Джуди да го последва с по-късен рейс, а дотогава да отиде на хотел. Точно така и се случило.

Вечерта Джуди Смит успяла да се добере до Филаделфия с по-късен полет, двамата се видели в хотела. На следващия ден съпругът й Джефри имал участие в конференция и семинар, а Джуди казала ,че ще посети исторически забележителности в града. Семейството си уговорило среща в късния следобед, за да отидат заедно на вечеря.

Рано сутринта ,преди да поеме към задълженията си,  Джефри видял за последен път съпругата си, която още не била станала от леглото. Той се прибрал, както се били уговорили, към 18 часа в хотела, но Джуди не била там. Отначало не се притеснил-когато една жена разглежда град, може да се увлече и да забрави или закъснее за срещата.

След час обаче се разтревожил и съобщил на администратора на хотела с молба да провери по болниците дали не е приета в някоя от тях. А сам той взел такси и започнал да обикаля забележителностите на града ,където се канела да ходи Джуди. Но от нея нямало и следа. Тя просто изчезнала безследно. След намесата на полицията започнало издирване. постъпили десетина сигнала от хора, които твърдели ,че са видели жена ,приличаща по снимката на Джуди.

Такива сигнали дошли и от други американски градове. Интересното е,че всички сигнали описвали жена, която явно имала определени психични проблеми и се държала странно. Един твърдял, че е видял да си говори сама, а от хотел в Ню Джърси заявили, че гръмко заявила, че сметката й ще плати "императорът". на трети, забелязал я на улицата, му се сторила дезориентирана.

Съпругът й твърди, че тя никога не е имала психични проблеми и не приема тези твърдения. Останките на Джуди също предизвикали доста въпроси. Тя била завита в синьо одеяло, имала на себе си термо бельо, сякаш се канела да живее на открито. Близките й не познали нито един елемент от облеклото ,с което е била открита, следователно е била преоблечена неизвестно кога и от кого.

Следователите отхвърлили мотив, свързан с грабеж, защото в дрехите й имало 200 долара., а на ръката й-златна семейна халка. полицията разглеждала съпругът на Джуди като потенциален извършител. Но той имал безупречно алиби-през целия ден не напуснал конференцията и семинара. Освен това, бил доста дебел и много трудно би се промъкнал до мястото, където открили трупа на жената.

Друга версия била за бягството на Джуди при друг мъж, но всичките им близки били категорични, че семейството е живяло щастливо и не са имали никакви търкания. Така и до днес мистериозното изчезване, както и последвалото убийство не е разкрито. Кой знае, може би след години разкаял се убиец ще разкаже какво се е случило в този случай, но засега всичко остава покрито с мъгла.