Доли Партън бе възпята във версия на хита й "Джолийн" за финансовата й подкрепа на проекта за експериментална ваксина срещу новия коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

Преподавателят по английски език в Североизточния университет Райън Кордел публикува в Туитър свое изпълнение на версия на знаковата песен под заглавие "Ваксина" и бързо привлече вниманието на десетки хиляди потребители на социалната мрежа.

Текстът, в който звучи : "Ваксина, ваксина, ваксина, ваксина/ моля те, влей се в ръката ми/ваксина, ваксина, ваксина, ваксина/ моля, опази ме от Ковид заплахата" е дело на лингвистката и писателка Гретчен Маккалък, която го публикува онлайн и призова хората да запишат песен.

"Обичам тази песен. Обичам Доли Партън. И не знам, просто се вдъхнових и грабнах китарата", каза Кордел пред в. "Бостън Глоуб"

Дарението от един милион долара на Доли Партън за медицинския център на университета Вандербилт в Нашвил е помогнало на изследователите да разработят експерименталната ваксина срещу новия коронавирус на компания "Модърна".

Кордел е израснал с музиката на Партън благодарение на родителите и бабите и дядовците си. Споделя, че участието на кънтри звездата във фолк фестивала в Нюпорт през 2019 г. е един от любимите му музикални спомени.

Той се развълнувал, когато научил, че тя е допринесла за изследването за ваксина срещу Ковид-19. Особено удовлетворение Кордел изпитва от положителните реакции на изпълнението му от страна на лекари, медицински сестри и болнични служители.

"Това е удивително, защото тези хора са под такова напрежение и стрес, особено сега, когато болниците са препълнени. Ако са гледали записа и са се почувствали щастливи поне за минута, то това е всичко, от което се нуждая", каза Кордел.

Снимка: YouTube скрийншот