Пререканието на австралиец с паяк е довела до намеса на полицията, след като притеснени съседи са подали сигнал за шумно нарушаване на обществения ред, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Странният инцидент се е разиграл в австралийския град Пърт. Името на замесения в него мъж не се споменава. Край къщата му е минал съсед, който е дочул повтарящ се мъжки крясък: "Защо не умираш?" и детски писъци. Стреснатият комшия незабавно е позвънил на спешния полицейски номер, за да подаде сигнал за смущаваща ситуация. Според местни медии скоро на мястото са пристигнали полицейски автомобили с включени светлини и сирени.

От публикации в социалните мрежи, които впоследствие са били изтрити, става ясно, че служителите са разговаряли с всички замесени в инцидента страни. Оказало се, че заплашителните въпроси са отправени от мъж, който просто се е опитвал да убие паяк, въпреки страха си от членестоноги. Единственият пострадал в инцидента е паякът. Неназованият мъж е поднесъл извиненията си за причиненото неудобство на полицията.

От съобщенията не става ясно с какъв вид паяк е имал пререкание мъжът.