13-годишната американка Джейми Клос бе открита жива след близо 100 дни на неизвестност и на 160 километра от дома си. Това съобщи във Фейсбук шерифът на окръг Барън Фицджералд.

Всичко започва през октомври 2018 година, когато някой набира телефон 911, но никой не установява връзка с полицията. Към адреса, от който се звъни е изпратен патрул и полицаите откриват мъртви родителите на Джейми - 56-годишният Джеймс и 46-годишната Дениз.

Нямало обаче никаква следа от 13-годишната им дъщеря Джейми. Шерифи, полиция, ФБР издирват момичето в продължение на над 3 месеца, използвани са дронове, военни и доброволци. Накрая тя е открита в съседен окръг, на 160 километра от дома си. С нея е имало мъж, който е задържан по подозрение, че е извършил отвличане на момичето. Близките й публикуваха в социалната мрежа затрогващи съобщения за срещата си с Джейми и благодариха на всички, участвали в издирването й.

От полицията не съобщават засега какво е състоянието на момичето. Разследването на случая продължава и до дни ще има специална пресконференция.