Тялото на Мейв Кенеди Таунсенд, внучка на покойния Робърт Ф. Кенеди, е било открито снощи, съобщават световните медии. Търсенето на сина ѝ продължава, каза полицията в щата Мериланд, цитирана от Ройтерс и БТА.

Четиридесетгодишната дъщеря на бившия зам.-губернатор на Мериланд Катлийн Кенеди Таунсенд и нейният син, осемгодишният Гидеън Маккийн, изчезнаха в петък, след като излязоха с кану в залива Чесапийк.

Водолази са намерили тялото на Таунсенд на около 8 метра дълбочина и на 4 километра на юг от дома на майка ѝ, откъдето са тръгнали с кануто.

Полицията каза, че продължава издирването на момчето днес.

Случилото се с майката и детето е поредна трагедия за семейство Кенеди - най-известната американска политическа династия.

При администрацията на президента Барак Обама Мейв Кенеди Таунсенд е била съветничка на глобалната програма на Държавния департамент за борба с вируса на СПИН и е била доброволка на Корпуса на мира в Мозамбик.

Мейв е внучка на Робърт Кенеди - американски политически деятел и брат на президента Джон Кенеди. И двамата са застреляни през 60-те години на миналия век.

Един от синовете на Робърт, Дейвид, умира на 28-годишна възраст от свръхдоза кокаин в хотел във Флорида през 1984 г.

Най-голямото дете на Джон Кенеди, Джон Кенеди-младши, загива на 39-годишна възраст през 1999 г. при катастрофата на управляван от него малък самолет в Масачузетс.

Друга внучка на Робърт Кенеди, Саоарс Кенеди Хил, почина миналата година от свръхдоза упойващи вещества само на 22 години.